PerquisiteNa twee succesvolle albums, een Zilveren Harp en vele uitverkochte shows kwam er vorig jaar een einde aan de samenwerking tussen Pete Philly en Perquisite. Beiden hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een eigen album en Perquisite presenteerde dat van hem op 9 oktober in de Melkweg.

Across is een gevarieerd album geworden waarop hij met twaalf verschillende gastvocalisten samenwerkt. Tijdens concerten heeft Perquisite zijn eigen band met vier mensen en twee vaste vocalisten, Coco en Sanguita. Elk concert komen er twee á drie gastvocalisten langs en de rest van de nummers wordt door zijn eigen zangeressen gezongen.

Tijdens de albumpresentatie in de Melkweg mag Ulrita het voorprogramma verzorgen, zij is ook te horen op Perquisite zijn single Set Me Free. Ulrita is een erg enthousiaste, vrolijke zangeres die qua uitstraling aan Kylie Minogue doet denken. Haar muziek is meer jazz en minder pop, maar erg toegankelijk. Ze zet dan ook een prima voorprogramma neer.

De eerste geluiden van het optreden van Perquisite komen rustig de zaal binnen kabbelen. Hij heeft ervoor gekozen met de rustige track Blackbirds te beginnen, die door Coco en Sanguita wordt gezongen. Het geluid van de zang staat echter erg zacht, waardoor het publiek nog niet echt warm loopt voor het nummer dat op cd prima klinkt.

Speciaal voor de album presentatie heeft Perquisite zes van de gastvocalisten op het album uitgenodigd in de Melkweg. Tjeerd Bomhof (Voicst), Jay Colin, Cato van Dijk, Ulrita, Maurino Alarcon en Jenny Lane brengen allen zo hun eigen sound ten gehore. Waar Tjeerd twee intense, melodieuze rock nummers zingt, springt Jay Colin over het gehele podium met zijn energieke, funky hiphop. Zo varieert vanavond de muziek van jazz tot rock en van hiphop tot spaanstalig.

Al hebben de gastvocalisten stuk voor stuk goede bijdragen, vanavond wordt de show gestolen door vaste zangeres Coco. Zij is niet op Across te horen maar de nummers die zij zingt zijn van zo’n intensiteit dat het werkelijk voor kippenvel zorgt. Met een stem die zowel breekbaar als krachtig is, zingt ze prachtige versies van Machine en I Rely On Me. Het is voor bezoekers van volgende concerten te hopen dat zij dit nog eens mag herhalen.

De dynamiek die vanavond op het podium te bewonderen was, is speciaal te noemen. Perquisite op de achtergrond, gaf alle ruimte aan de gastvocalisten en zijn vaste zangeressen. Dit zorgde voor een gevarieerd, energiek én ingetogen optreden dat het album van zijn beste kant heeft laten horen. Voor bezoekers van volgende Perquisite concerten is het afwachten welke gastvocalisten hun opwachting maken, maar het is zeker dat de vaste band prachtige vertolkingen van het album ten gehore kan brengen. (8/10)

Deel: