De Dijk heeft besloten aanstaande dinsdag toch een optreden te verzorgen in Paradiso in Amsterdam. De band zou in de poptempel een concert geven met Solomon Burke, met wie ze onlangs samen het album Hold On Tight opnamen. De soullegende overleed deze ochtend op Schiphol, op 70-jarige leeftijd.

“Geen show bestaat niet in de ideeënwereld van Solomon Burke”, laten Paradiso en De Dijk op hun website weten. “Daarom krijgt het Paradiso-concert een andere invulling.” In overleg met de familie Burke, De Dijk en in de geest van de soullegende wordt een aangepast concert gegeven. “Dit aangepaste concert van De Dijk dient gezien te worden als een celebration, een zogenaamde homecoming.”

Paradiso benadrukt dat het om een viering gaat, niet om een eerbetoon. Het concert was al snel uitverkocht. De mogelijkheid bestaat om gekochte kaarten voor het optreden tot en met dinsdag terug te brengen op de plek waar ze gekocht zijn. Burke liet eerder in een interview met de jonge NCRV-praatjesmaker Lenny weten niet bang te zijn voor de dood. “Ik ben bang voor het leven”, zei Burke. “De dood is iets dat vaststaat. Leven is dat niet.”

Deel: