Afgelopen zaterdag, 9 oktober heeft Moke samen met het Metropole Orkest een uniek optreden verzorgt in de Heineken Music Hall te Amsterdam. In februari 2008 werkte Moke al samen met het Metropole Orkest aan een gezamenlijk album dat later dit jaar zal verschijnen, en met het strijkkwartet van het orkest stond Moke in 2008 ook op het Pinkpop festival.

De samenwerking tussen Moke en het Metropole Orkest vond plaats tijdens ‘De Week van het Metropole’; enkele avondvullende optredens in de Heineken Music Hall. Het optreden startte met twee maal twintig seconden stilte, aangegeven door dirigent Jules Buckley, om de plannen van het nieuwe kabinet te overdenken, die beschrijven dat er flink veel minder geld moet gaan naar de klassieke orkesten van Nederland, waaronder het Metropole Orkest.

Het samenspel tussen klassiek en rock is de laatste jaren breed uitgemeten. Festivals en projecten als de Night of the Proms, Symphonica in Rosso, Metallica’s S&M, en ook verschillende klassieke orkesten in Nederland experimenteren veelvuldig met symbioses tussen de hedendaagse muziek en klassiek. Keer op keer blijkt dat de samenwerking tussen klassiek en pop/rock een door het publiek gewaardeerde samenwerking is, en zo ook bij Moke. Het uitbundige publiek begroette beide namen vol enthousiasme op het podium.

Naast repertoire van de Moke werd er ook een aantal covers gespeeld waar het in grote aantallen opgedaagde publiek zoals verwacht erg enthousiast op reageerde. De samensmelting van klassieke muziek en popmuziek brachten deze avond in de Heineken Music Hall tot een waar hoogtepunt. ‘De Week van het Metropole’ is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op een aantal achtereenvolgende dagen (inter-)nationale top artiesten samen met het Metropole Orkest een unieke samenwerking zullen aangaan en een orkestrale uitvoering verzorgen van hun beste repertoire. Verleden jaar vond de eerste editie plaats met optredens van Rob de Nijs, Trijntje Oosterhuis en Ed Kowalczyk (leadzanger van LIVE).


Foto’s (c) 2010 Richard van Egmond

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: