Het nieuwe album ‘Going Back‘ van [[Phil Collins]] komt vandaag binnen op de eerste plaats van de [[Album Top 100]]. Dit is de zesde keer dat een album van de legendarische zanger/songwriter/drummer/producer de eerste positie in de Album Top 100 bereikt. ‘Going Back’ bevat soulklassiekers uit de jaren zestig die van invloed zijn geweest op Collins’ muzikale carrière. Uniek aan dit album is dat de beroemde Motown sessiemuzikanten [[The Funk Brothers]] een bijdrage hebben geleverd, wat dit gloednieuwe album de karakteristieke Motown sound geeft.

Met ‘Going Back’ gaat Collins terug naar zijn roots: “These songs make up the tapestry, the backdrop, of my teenage years”, aldus Collins. “My idea was not to bring anything new to these already great records, but to try to recreate the sounds and feelings that I had when I first heard them. My intention was to make an old record, not a new record.” En dat is gelukt.

{slide=Luisteren en kopen}

Going Back
Going Back
Phil Collins

{/slide}

Deel: