Het Nederlands / Belgische duo [[Gare du Nord]] is al bijna 10 jaar actief en heeft ondertussen de nodige successen behaald, waaronder gouden platen voor hun debuutalbum ‘(in search of) Excellounge’ en het album ‘Sex ’n Jazz.’ De muziek die ze maken is een moderne mix van jazz en blues, met dance invloeden. Voor hun clubtour streken de twee heren gisteravond met hun band neer in de [[Mezz]] in Breda.

Gare du Nord heeft in de afgelopen jaren zes albums uitgebracht, met erg veel goede muziek. Het is dan ook niet moeilijk om een setlist te kiezen waar het publiek van kan smullen. Vooral de tracks van Sex ’n Jazz deden het goed in de Mezz, mede door de overtuigende manier waarop zangeres [[Dorona Alberti]] de Sex in de Jazz stopte. Alberti wist met een zwoele, speelse, vrolijke maar vooral sexy performance vanaf minuut één het publiek voor zich te winnen. Ze combineerde de ondeugendheid van [[Marilyn Monroe]] echter met een Zuid-Europese klasse. Daarnaast liet ze horen een prachtige stem te hebben, die ze regelmatig tot het uiterste wist te strekken.

Dorona Alberti was echter (op de saxofonist na) de enige op het podium die enige bezieling toonde. De band speelde degelijk, maar leek er niet veel zin in te hebben. De muziek was vaak mat, en de solo’s niet overtuigend. Dat gebrek aan bevlogenheid sloeg helaas ook over op het publiek, dat niet erg onder de indruk leek te zijn van de band. Het meest was dit te merken tijdens de twee nummers waarbij Dorona Alberti even van het podium verdween en Barend Fransen de microfoon van haar overnam. Sold My Soul en Go Back, Jack! zijn prima nummers op cd, maar kwamen live niet uit de verf.

Tegen het einde van het concert kwam er echter een opleving bij de band, die ook het publiek meenam. Er werd bij ‘Beautiful Day’ en ‘Boogie’ gedanst en geklapt en de band kreeg er zin in. Helaas was het concert daarna snel voorbij.

Gare du Nord maakt prachtige albums en heeft had ook in Breda een erg leuke setlist. Zangeres Dorona Alberti is een absolute topper en dat liet ze ook in de Mezz zien. Helaas was de rest van de band gisteravond niet top, en dat zorgde voor een domper op het concert. Het was daardoor een aardig optreden, maar niet meer dan dat.


Foto’s (c) 2010 Stephen Hotsma

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: