In een uitverkochte [[Tivoli]] Oudegracht speelt [[Alain Clark]], de funky soulzanger, vanavond veel liedjes van zijn nieuwste cd “Colorblind”. Zijn tour die op 3 september van start is gegaan in Delft, heet dan ook de Colorblind clubtour. In Delft beloofde Alain dat de muzikale lat hoog gelegd zou worden, maar liefst twee koppen hoger dan dat hij zelf is. Gaat hij dit waarmaken?

Alain Clark wordt wel de Nederlandse [[Stevie Wonder]] genoemd en dat die naam terecht is bewijst hij tijdens deze avond in Tivoli. Alain begint met het ingetogen “Fell in Love”, waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar. Ook zingt hij zijn op single uitgebrachte song “Love is Everywhere”. De stemmen van [[Miss Montreal]], [[Sabrina Starke]], [[Giovanca]], [[Jacqueline Govaert]] en [[Caro Emerald]] ontbreken weliswaar bij de live uitvoering, maar dat maakt het nummer niet minder mooi.

Tijdens de ballad “Corner of my Street” van zijn nieuwste cd “Colorblind” wordt Alain begeleid door de enige vrouwelijke achtergrondzanger , met een sfeervol duet als gevolg. Ook is er ruimte voor gitaar- en saxofoonsolo’s. Ook de nummers “Hold On”, “Blow me Away” en “This ain’t gonna Work” ontbreken deze avond natuurlijk niet.

Het publiek, dat grotendeels bestaat uit vrouwen en meisjes, zingt zijn liedjes vol overgave mee. Soms laat Alain het publiek delen van refreinen alleen zingen, wat een intieme sfeer geeft. Gedanst wordt er ook uitbundig, zowel op het podium door Alain en achtergrondkoor zelf, als in de zaal en op het balkon.

Als toegiften zingt Alain nog “Blame it on Me” en “Rich”, en dan is het tijd om weer naar huis te gaan: swingend, met de tekst “And tomorrow… well… we’ll worry about tomorrow again. But tonight, our feature’s bright, we’re allright!” nog in het hoofd.


Foto’s (c) 2010 Armelle van Helden

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: