Het Amerikaanse vijftal van [[Dead Confederate]] brengt komende week hun tweede volwaardige cd uit. Eerder brachten de 5 Country/Grunge/Rockers al twee E.P.s uit, en speelden ze in [[The Late Night with Conan O’Brian]]. Niet slecht voor een van de duizenden bands die je misschien het best kan vergelijken met de rustige kant van [[Nirvana]] of de verte iets van [[Kings of Leon]].

Dead Confederate klinkt in sommige gevallen erg zwart, soms weer erg progressief en psychedelisch. Op ‘Sugar’ brengt de band het beste van twee kanten naar boven, ‘Father Figure’ klinkt alsof zanger Hardy Morris [[Kurt Cobain]] heeft vervangen bij Nirvana, terwijl single ‘Giving it all away’, met [[Dinosaur Jr.]]-frontman [[J Mascis]], duidelijke [[Lo-Fi]] laat horen met de kwaliteitsmuziek die Dead Confederate zeer zeker in zich heeft.

Natuurlijk, de [[Indie]]-stroming laat zich niet zo gemakkelijk in een hoekje plaatsen, maar heeft rock dat ooit wel gedaan? Grunge, Coutryrock, Indie, noem het maar iets, het feit is en blijft dat Dead Confederate lekker in het gehoor ligt, en zeker rijp is voor een plaatsje in de platenkast.

Vergeleken met het eerste album ‘Wrecking Ball’ zijn de nummers wat compacter geworden, wat een grote stap vooruit is, maar ondanks de kwaliteit van de Dead Confederate mis ik misschien het rauwe dat je bij een band als deze verwacht. Een beetje punk, wat minder strak, en Dead Confederate staat volgend jaar op [[Glastonbury]] en [[Lowlands]]. (7/10)

{slide=Dead Confederate – Giving it all away}http://www.youtube.com/watch?v=U9HQfBSzV0k{/slide}

{slide=kopen}


Sugar
Dead Confederate

{/slide}

Deel: