Go Back To The Zoo - Benny BlistoEén van de revelaties van de Nederlandse muziekscene in 2009 / 2010 is zonder meer [[Go Back To The Zoo]]. In een sneltreinvaart hebben Teun, Cas, Bram en Lars vier hits gescoord en er lijkt nog geen einde aan te komen. Dit weekend staan ze op [[Lowlands]] en de komende maanden zijn ze op bijna elk podium in Nederland te vinden. Ook is het debuutalbum ‘Benny Blisto’ net uitgebracht, met daarop 11 tracks waaronder de vier hits.

Benny Blisto is een disco / pop / rock plaat zonder al te veel poespas. Geen hele ingewikkelde teksten of niet te doorgronden songs, maar lekkere uptempo party muziek. De plaat begint met Electric, een nummer dat plat is gedraaid op de radio maar nooit lijkt te gaan vervelen. Deze energieke, vrolijke track zet een juiste toon voor het album. ‘I’m The Night’ volgt met een even aanstekelijk refrein, al is de rest van de track een beetje mat. Het goede gevoel wordt echter doorgezet met de twee andere hits: ‘Beam Me Up’ en ‘Hey DJ’, wat ervoor zorgt dat dit even op een ‘best of’ cd begint te lijken.

De eerste track die (nog) geen hit is, komt voorbij op nr 5., ‘Gotta Wake Up’ is ook meteen het eerste rustige nummer op het album. Jankende gitaren en een jankende zanger zijn de ingrediënten die ervoor zorgen dat dit nummer een aangename verrassing op het album is.

Na een goede start kakt het album echter wat in. Natuurlijk, nummer 6, ‘Nicer’ zou prima weer een hit kunnen worden maar ‘House On Fire’ is als balad enigszins mislukt en ‘Fuck You’, ‘Oh No (We Stayed)’ en ‘Sweet World’ brengen meer van wat we al hebben gehoord. De afsluiter ‘I Lov It’ schroeft het tempo echter weer flink op en zorgt voor een einde met een knal.

Go Back To The Zoo heeft in zijn eerste jaar vier hits gescoord en wordt door [[Torre Florim]] ([[De Staat]]) niet voor niets een hitmachine genoemd. Ze hebben een eigen geluid, dat in bijna elke track terug te horen is. Er zit echter niet al teveel variatie in de muziek en het album gaat daarom op het laatst enigszins vervelen. Benny Blisto is een aardige cd geworden waar we zeker nog een paar leuke singles van kunnen verwachten, maar ik ben benieuwd of er op de volgende plaat meer variatie komt. (7/10)

Deel: