Macy Gray - The SelloutEigenlijk was ik [[Macy Gray]] al een tijdje uit het oog verloren. En da’s niet zo gek, aangezien het alweer drie jaar geleden is dat Macy haar laatste album heeft uitgebracht. Twee weken geleden kwam de soulzangeres met één van de zwoelste stemmen op aarde echter met een nieuw album, ‘The Sellout’. Hoe dat klinkt lees je hieronder.

The Sellout is een gevarieerde cd met 13 tracks waarop verschillende genres voorbij komen. Macy Gray combineert op haar nieuwste plaat soul, pop en rock op een prettige manier waardoor het album toch veel samenhang vertoont. Het album opent met de titeltrack, die meteen een heerlijke vibe wegzet. De aangename stem van Macy Gray in combinatie met de relaxte beat zorgen ervoor dat The Sellout een erg vrolijke, zomerse track is geworden. Die zomerse vibe komt vaker terug op het album, zoals op Let You Win waarbij het moeilijk is niet te verlangen naar zon, rosé en het park. Ook met een zomerse vibe, maar iets meer uptempo is de eerste single Beauty in The World: Een ode aan al het mooie in de wereld die de hele dag in je hoofd blijft zingen.

{slide=Macy Gray – Beauty in the World}http://www.youtube.com/watch?v=lRzFqW4Xh2k{/slide}

Eén van de grote verrassingen op het album is de samenwerking met [[Velvet Revolver]]. De diepe drums en zagende gitaren van [[Slash]] en consorten blijken echter prima samen te gaan met de sound van Macy. Kissed It is daarmee een prima pop / rock nummer geworden dat doet denken aan haar [[Aerosmith]] cover Walk This Way. Eén nummer dat ik er nog uit wil lichten is Still Hurts, een duet met Romika. Een prachtige track die je hieronder kunt beluisteren.

{slide=Macy Gray – Still Hurts}http://www.youtube.com/watch?v=RTC7efHNnec{/slide}

The Sellout is een goed album geworden, met een paar uitschieters naar boven zoals Still Hurts en The Sellout. Het hele album heeft de sound waar Macy Gray om bekend staat. Dat betekent echter ook dat er weinig vernieuwing op het album te horen is. Zelfs de opmerkelijke samenwerking met Velvet Revolver doet denken aan haar eerdere werk. Dat hoeft niet erg te zijn, en bij Macy Gray is het zelfs wel lekker om haar te horen uitblinken in haar oude vertrouwde sound. (7/10)

Tracklist:

  1. The Sellout
  2. Lately
  3. Kissed It (Feat Velvet Revolver)
  4. Still Hurts (Feat Romika)
  5. Beauty in the World
  6. Help Me
  7. Let You Win
  8. That Man
  9. Stalker
  10. Real Love (Feat Bobby Brown)
  11. On & On
  12. The Comeback
  13. Lost (iTunes pre-order track)

Deel: