Nas & Damian Marley - Road to ZionVorige maand is Distant Relatives uitgekomen, het langverwachte album waarop Nas en Damian Marley opnieuw samenwerken. Eerder werkten de Amerikaanse rapper en de Jamaicaanse Reggae artiest al samen op de track “Road to Zion”. Een prima track die laat horen dat er veel potentie zit in deze samenwerking.

{slide=Nas & Damian Marley – Road to Zion}http://www.youtube.com/watch?v=8mmAuHieD7Q{/slide}

Road to Zion was een grote internationale hit en er werd al snel gesproken over een eventuele hernieuwde samenwerking in de vorm van een heel album. Deze maand is dat album er dan eindelijk gekomen, nadat er de afgelopen tijd al verschillende tracks waren gelekt op het internet.

Distant Relatives

De titel Distant Relatives verwijst enerzijds naar het feit dat Nas en Damian Marley verre familie zijn, maar meer nog naar hun gedeelde Afrikaanse roots die als een rode draad door het album loopt.

Het album is een natuurlijke mix van Reggae en Hiphop, twee stijlen die in elke track wel terug komen. Vanaf de opzwepende openingstrack “As we Enter” tot aan de rustige afsluiter “Africa must Wake Up” vullen deze twee stijlen elkaar perfect aan. Het thema Africa is niet alleen in de teksten terug te horen: De tracks “Tribal War” en “Patience” zijn mooie voorbeelden waarin ook Afrikaanse drums en zang worden gebruikt.

Wat mij betreft staan er geen mindere tracks op het album, al heb ik wel een paar favorieten: “Strong will Continue”, “Count your Blessings” en “My Generation” met Joss Stone & Lil’ Wayne.

Distant Relatives is een erg goed album geworden dat zeker nog een tijdje in mijn mp3 speler blijft hangen. Check een aantal van de tracks hier op Youtube en koop het album hier. Heb je nog wat geld over en wil je ze live zien? Nas en Damian Marley komen op zondag 11 juli naar Nederland voor een optreden op North Sea Jazz. (kost je wel €88,- voor een dagkaart)

Tracklist

 1. As we Enter
 2. Tribal War (feat. K’naan)
 3. Strong will Continue
 4. Leaders (feat. Stephen Marley)
 5. Friends
 6. Count your Blessings
 7. Dispear
 8. Land of Promise (feat. Dennis Brown)
 9. In His Own Words (feat. Damian Marley)
 10. Nah Mean
 11. Patience
 12. My Generation (feat. Joss Stone & Lil’ Wayne)
 13. Africa must Wake Up (feat. K’naan)
Deel: