The Return of the Witch. Alweer de 4de cd van de Canadese Black Death Metalband Necronomicon. Met een beetje gezoek in de achtergrond van deze band kom je erachter dat dit niet zomaar een occulte titel is, maar dat er ook nog een betekenis achter zit. Deze band is namelijk sinds 2001 gestopt met de opnames en heeft zich vooral gericht op optredens met andere grote bands. Maar nu heeft Rob the Witch, de zanger en gitarist van Necronomicon, zijn band eindelijk weer de studio in gejaagd. The Return of the Witch komt begin juni uit.

Bij het eerste nummer hoor je al meteen dat het bijna 9 jaar oefenen de band goed heeft gedaan. Waar de eerste albums nog niet heel goed waren, hebben deze nummers veel stevige, ingewikkelde gitaarriffs, en is de hele cd ongeveer één grote dubbele basedrumroffel. De klank is lekker duister, de grunts zijn minstens even duister, en als in het eerste nummer het koor erbij komt, is het occulte, duistere effect helemaal af. In verdere nummers blijf dit heel goed zo, door toevoeging van een keyboard op de juiste momenten.

Er zitten echter ook een paar minder goede punten aan het album. De nummers hebben iets te veel herhaling, en veel gedeeltes zijn te lang, waardoor het geheel langdradig word. De opbouw is ook een beetje langzaam bij de intro’s, en dit versterkt de langdradigheid natuurlijk extra. Ook zijn sommige solo’s zo ingewikkeld, dat ze onoverzichtelijk zijn, en dat het lijkt alsof de gitarist maar wat doet.

Maar over het algemeen is het best een goed album, met een leuke sound, lekkere riffs, en een mooi duister gevoel. Ik ga zeker met veel spanning uitkijken naar hun volgende album, en hopen dat ze daarbij evenveel beter zijn geworden, als nu tussen hun 3de album en The Return of the Witch. (7/10)

Deel: