De laatste mogelijkheid [[Live38]] van dit jaar werd groots aangekondigd op [[Radio 538]] zelf, en niet onterecht. Voor de XXL-editie van 2010 in Utrecht werd uitgepakt met de grootste namen die op dit moment in Nederland rondlopen. [[Marco Borsato]], [[Guus Meeuwis]], [[Pascal Jacobsen]] van [[Bløf]], en natuurlijk Nederlands populairste DJ [[Edwin Evers]], die met zijn band het vaste huisorkest is van de Live38-serie. De Live38-serie, die vrijwel net zo vast en geroemd is als de [[Night of the Proms]]-serie ieder jaar. Edwin Evers opende de avond met zijn band, en bracht vanachter zijn drumstel de ene na de andere cover. Veel [[U2]], en dat bracht de sfeer er aardig in bij het publiek. Het was toch echter Pascal Jacobsen die de handen echt op elkaar kreeg met vooral zijn eigen nummers, maar ook de covers werden gewaardeerd door het aanwezige publiek, dat de kaarten veelvuldig kon winnen bij de radioshows van Radio 538. Edwin Evers zelf gooide de boel weer lekker op zijn kop, zoals alleen hij dat kan, door in duet met Jacobsen te treden.

Ondanks Evers geen full-time zanger is, was het ene nummer misschien toch te weinig, maar het publiek werd direct er op getrakteerd met een spetterend optreden van Marco Borsato zelf. De zaal hing aan zijn lippen, en voor het eerst bracht de zanger het nieuwe nummer ‘Schouder aan schouder’, samen met Guus Meeuwis, de Tilburger die na al die jaren nog steeds niet van zijn studentenimago af komt. De Live38-driedaagse zal het nummer nog tweemaal op het podium hebben, om met dank aan Radio 538 een niuewe nummer 1 in de markt gezet te hebben, ook gezien de reacties van het publiek, dat de gehele avond dol enthousiast was. Guus loste Borsato af voor een welverdiende rust, om na het bekende feestrepertoire wederom met Marco op het podium te staan, die de avond, aldus het publiek, veel te snel afsloot. Wat meermalen is geprobeerd, het in de markt zetten van een concertreeks à la Night of the Proms is slechts voor weinig organisatoren weggelegd, maar Domelsch Live38 is in staat gebleken de hegemonie van de Belgen te doorbreken, en toch maar weer een drieluik van concerten neer te zetten. Geslaagd, en op naar Live38 XXL nummertje zoveel…


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Deel: