Christian Scott, (c) 2009 Stephen HotsmaTrompetist Christian Scott is de winnaar geworden van de [[Paul Acket]] Award 2010. De 27-jarige trompetist zal de prijs tijdens het North Sea Jazz Festival in ontvangst nemen, en zal zaterdag 10 juli optreden in zaal Yukon op het festival. “Christian Scott is jong maar heeft diepgang. Hij heeft echt wat te vertellen, wat knap is voor zo een jonge artiest.” aldus de jury. Zijn nieuwe album klinkt weer meer doorleefd dan het vorige, er worden zware thema’s behandeld. “Tegelijkertijd is de muziek van deze trompettist toegankelijk. Hij zit in een Groovy, aan Fusion verwante scene, waarbinnen hij de grenzen flink oprekt. De jury is hierover extra enthousiast aangezien deze scene niet gekenmerkt wordt door het streven naar vernieuwing”. De jury, bestaande uit [[Maartje den Breejen]] (kunstredacteur [[Parool]]), [[Benjamin Herman]] ([[New Cool Collective]]) en [[Bartho van Straaten]] (programmeur Muziekpodium [[Paradox]]), vond Scott de beste uit een reeks genomineerden, die naast de trompetist bestond uit Gerald Clayton (pianist), Rudresh Mahanthappa (alto saxofonist), Tineke Postma (saxofoniste) en Vijay Iyer (pianist).

Deel: