Ruim twee jaar na debuutalbum ‘Alternaïef’ is de Nederlandse Rapband [[Macronizm]] terug met een nieuwe plaat: ‘Alter Ego’. Met de sferische beats van DJ Native en Barry Studebaker, en de beschouwende rapstijl van Macro is het geen standaard hiphopplaat geworden, maar benadert de term ‘indie-rap’ eerder de essentie van dit nieuwe werk.

Alter Ego telt dertien Nederlandstalige rapsongs, die het complete spectrum tussen rap, pop, jazz en funk verkennen. Één van de songs is overigens een bewerking van het gedicht De Jongeling (2) van de overbekende Nederlandse schrijver [[Remco Campert]], dit n.a.v. de uitnodiging door literair productiehuis Wintertuin om dit gedicht te bewerken tot een nummer.

Het album ligt via [[Dying Giraffe Recordings]] ([[Munich]]/[[V2]]) vanaf 31 mei in de winkels. Op 23 mei, wordt het album echter al officieel gepresenteerd in de Effenaar, Eindhoven, en jij kan daar bij zijn! Doe mee aan de prijsvraag die Maxazine samen met Dying Giraffe Recordings en Macronizm heeft opgezet en win kaarten voor de CD-release, of een van de vele CD’s van Macronizm, ‘Alter Ego’!

Deel: