Al sinds 1979 laten [[The Amazing Stroopwafels]] de vonken ervan afvliegen en zij gaan onvermoeibaar door. De groep bestaat uit Wim Kerkhof (schopt contrabas, toetsen en zang) en Rien de Bruin (gitaar, accordeon, zang) meestal bijgestaan door Arie van der Graaf op elektrische gitaar. Op straten en op pleinen (nog steeds !), maar ook in café’s, dierentuinen, bedrijfsopheffingen, de metro. sauna’s, theaters, blusboten, hengelsport- en aquarium-verenigingen spelen ze, ja zelfs bij mensen thuis. Het direct contact met het publiek staat voorop en daarom mijden ze menselijke oceanen, zoals megadisco’s of popfestivals. Op radio en tv zijn ze regelmatig te zien en te horen. Op Koninginnedag gaven ze voor een enthousiast publiek een optreden in het Zuid-Hollandse Rozenburg. Alle hits, en dat zijn er nogal wat, kwamen voorbij. “Ome Kobus”, natuurlijk “Oude Maasweg”, “Radijs”, “Blankenburg” en “Ik ga naar Frankrijk” werden door het publiek voluit meegezongen. Deze groep was jaren geleden regelmatig te zien als straatband in hartje Rotterdam. Ik heb ze daar vaak zien optreden en wat mij opvalt is dat ze nog steeds de kwaliteit van toen handhaven. Duidelijk mag zijn dat ze nog steeds een zeer graag geziene gast zijn op feesten en dergelijke. Ik kan iedereen aanraden naar een show te gaan mocht je de kans krijgen. Doe dit dan, want gegarandeerd dat het één groot feest wordt!

Deel: