Al voor het tiende jaar brengt [[Radio 538]] het hoogtepunt van Koninginnedag op het Museumplein in Amsterdam. Een megagroot podium en, nog belangrijker, ieder jaar meer en meer grotere artiesten zo lijkt het. Ook voor dit jaar had Radio 538 weer goed uitgepakt, met o.a. [[Waylon]], [[Alexandra Burke]], [[Quintino]], [[Cascada]], [[Inna]], [[Markus Schultz]], [[The Baseballs]] en als grote klap op de vuurpijl DJ [[Tiësto]]. Niet de minste namen om er een groot spektakel van te maken. Het weer speelde goed mee, dus daar kon het niet aan liggen, en het voltallige publiek had er volop zin in. Wie de volgorde van artiesten voor ogen had zag dat er hier en daar wat mank liep in het tijdsschema van de artiesten. Waarschijnlijk vanwege bezigheden elders, maar de opbouw naar het hoogtepunt van de dag (Tiësto) had anders gemogen.

[[Jan Smit]], zo ongeveer vaste waarde op ieder feest had zijn dag niet gisteren. De populaire Volendammer deed zijn ding, maar ook niet meer dan dat, gebruikte het publiek totaal niet, en dat was zo ook bij [[Di-rect]]. Al met al een goed optreden, maar nieuwe zanger Marcel Veenendaal was nog iets te veel met zichzelf bezig om zijn stem goed het publiek in te krijgen. Di-rect was dan ook een beetje een dooddoener op het feest, waar de sfeer er wel goed in zat. [[Jeroen van de Boom]] en [[Waylon]] daarentegen kregen de handen hard op elkaar, en het publiek at uit beider handen. Zeker Jeroen van de Boom leek het nog steeds niet te bevatten zo populair te zijn, en genoot van iedere minuut on-stage. Vanuit Groot Brittannië had 538 Alexandra Burke over laten komen. De Engelse [[X-Factor]]-winnares van twee jaar geleden verzorgde een heerlijk optreden voor het publiek, en liet zien meer in haar mars te hebben dan menigeen. Jammer genoeg had [[Esmee Denters]] haar styliste blijkbaar in Amerika achtergelaten. Erg jammer, want het Nederlandse talent is verder heel goed opgeleid door [[Justin Timberlake]]. Beweegt lekker druk op het podium en bespeelt het publiek als een echte pro. Dat deed ze zo erg dat ze af en toe te vroeg of te laat was ten opzichte van de tape, maar dat mocht de pret niet drukken.

[[Jurk!]] en [[Mooi Wark]] waren echte publieks-oppeppers, die de sfeer er nog meer inbrachten dan deze al was, en vergoelijkten het programma wat betreft [[Bertolf]], die zijn dag blijkbaar niet echt had. Was het dat hij eerder op de dag iets te veel had gedronken, of moet hij echt zijn Engels wat ophalen, dienst optreden was misschien wel een van de slechtste optredens van hem ooit. Jammer, want de acts als die van Quintino en Cascada waren dan weer echt O.K.! Iedereen sprong mee op de tonen van ‘Evacuate the dancefloor’, wat bewijst dat het producersduo van Cascada (waaronder DJ [[Yanou]] (‘Heaven’)) weer een topper in handen heeft. De Roemeense Inna kreeg het publiek ook mee, maar viel door de mand door haar overduidelijke playback. Jammer, want de verwachtingen waren hooggespannen, net als bij The Baseballs, de jonge Duitse Rock ’n Rollers die enkele bekende nummers in het inmiddels bekende Baseball-jasje goten. Jong, maar definitief een blijvertje, zeker aangezien ze als geen ander het publiek konden bespelen.

[[Gerard Joling]], [[Ilse de Lange]], Markus Schultz, [[Chuckie]], het waren stuk voor stuk artiesten die het publiek enorm konden opzwepen voor de grote hoofdact, de 538-DJ, de beste van de wereld, die halverwege de avond het podium op het Museumplein betrad voor een enerverende DJ-set. Tiësto bewees nog maar een keer niet voor niets een van Nederlands bekendste export-producten te zijn, en een feestdag-afsluiter als deze zeker waardig. Natuurlijk waren er veel meer artiesten op het bekendste plein van Nederland ([[Kane]], [[RIO]], [[Valerius]], [[VanVelzen]] en vele anderen), maar als je alle artiesten die 538 on-stage bracht op deze Koninginnedag, ben je met Koninginnedag 2011 nog lang niet klaar. Al met al bewees 538 de nummer één te zijn op het gebied van entertainment in Nederland.


Foto’s (c) 2010 Freddie de Roeck

Deel: