Gisteravond waren ze nog in Den Bosch, en na een korte nacht met slechts drie uur slaap, traden ze vanmorgen al op bij Radio 538 (Evers staat op) en vanavond waren ze alweer in Het Paard van Troje in Den Haag: de tour van [[Valerius]] is begonnen. Het is snel gegaan met deze band bestaande uit de broers Jesse en Kay Nambiar, Xander Vrienten en hun jeugdvriend Georgy Patrick. Ze spelen pop met een vleugje rock en dat slaat aan.

Van hun debuutalbum, ook “Valerius” genoemd is inmiddels de derde single uit, “Green Light”. De eerste was een regelrechte hit, “She Doesn’t Know” bereikte de 10e plek in de single top 100. Niet zo gek dus dat Valerius al meerdere prijzen in de wacht wist te slepen, tweemaal Serious Talent bij 3FM en bij TMF zijn ze benoemd tot Kweekvijver Act. Maar goed, terug naar vanavond. Locatie was Het Paard van Troje in Den Haag. Het publiek was al goed in de stemming gekomen door het voorprogramma waarin de Haagse band Moonpilot optreedt. Valerius trapt niet lang daarna af met het nummer Luck en de sfeer zit er duidelijk goed in. Enthousiaste meisjes zingen meteen voluit mee en de jongens genieten zichtbaar.

Vrijwel alle nummers van de debuut cd passeren de revue. Met een vlekkeloze uitvoering krijgt het publiek wat het verwacht; enthousiaste, leuk gestylde artiesten die catchy pop nummers spelen, hoewel geen kan tippen aan de eerste single “She Doesn’t Know”. Maar dat was dan ook wel een heel lekker nummer.

Foto’s Copyright 2010 Stephen Hotsma

Deel: