Roy Reyaan Reymound, beter bekend als [[Fresku]] brengt op 23 april na lang wachten zijn gelijknamige debuutalbum uit onder het label van [[Kees de Koning]], [[Top Notch]]. Dit gebeurt tijdens Fresku’s releaseparty in de [[Dynamo]] in Eindhoven. In het nummer Kees waarmee Fresku zijn platencontract verdiende is op het album nu een aangepaste versie te horen met daarin Kees de Koning zoals Kees aleens gezegd had dat hij dat wilde doen.

Het debuutalbum bestaat voornamelijk uit solonummers op een aantal nummers na zoals ‘Ik ben hier’ samen met [[Neenah]] over zijn jeugd die niet al te soepel verliep en ook de tijd dat Fresku op Curaçao opgroeide bij zijn vader met zijn zus en dat zijn broertje [[Berthil Reymound]] achter bleef in Nederland bij zijn moeder. Zijn 2e duet is met [[Michael Bryan]] en is het nummer ‘Is dit alles’ een lied dat gaat over de apartheid in de wereld en de geschiedenis van de afschaffing van de slavernij, maar vooral over dat de apartheid nog steeds een groot probleem is in de samenleving en dat je je eigenwaarde moet ontdekken.

Verder staan er nog nummers Op “Maken van muziek” samen met [[Karimineel]] en [[R.Kay]], “Nieuwe dag” in samenwerking met [[Winne]] en ook het nummer “Lamballen”welke hij samen met [[Teemong]] heeft opgenomen die voor veel beats verantwoordelijk is van Fresku. Er staan ook weer humorvolle nummers op zoals “Kutkop(Sukkols) “ waar in Fresku zijn Humoristische kant laat zien zoals de clip die eerder deze maand is uitgekomen waar in Fresku de spot drijft met zichzelf als in de personage van een Emo-rapper maar ook met [[Wendy van Dijk]]. Ook heeft Fresku een nummer op zijn album staan met de titel “Mijn Dochter” het is een nummer waar in Fresku beschrijft hoe hij het vaderschap ziet. Inmiddels is Fresku vader geworden van een gezonde dochter genaamd Alisha geboren op 6 april 2010. Een zeer geslaagd album dat zijn verwachtingen overtreft!(9/10).

Tracklist

01. Fresku – Fresku
02. Fresku – Nieuwe Dag (ft. Winne)
03. Fresku – Nos Baranka
04. Fresku – Doen
05. Fresku – Ik Ben Hier (ft. Neenah)
06. Fresku – Mama Ik Snap Je
07. Fresku – Het Beloofde Land
08. Fresku – Kutkop (Sukkols)
09. Fresku – Twijfel (Live Versie)
10. Fresku – Lamballen (ft. Teemong)
11. Fresku – Paranoia
12. Fresku – Maken Van Muziek (ft. Kareemineel & R.Kay)
13. Fresku – We Hebben Je Nodig
14. Fresku – Is Dit Alles (ft. Michael Bryan)
15. Fresku – Alleen
16. Fresku – Mijn Dochter / Brief Aan Kees

Deel: