U weet het: geen labels plakken op muziek. Ik houd daar helemaal niet van. Soms is het metal, dan death metal, dan weer trash metal en weet ik het allemaal. Ik weet het allemaal niet, beste mensen. Ik houd mijn oren open en (omdat ik dat mag) geef een oordeel. Voor u. En dan mag u zelf besluiten of u de cd wilt aanschaffen. Ja, dan wel nee.

Welnu, deze cd moet u zeker aanschaffen. Waarom? Omdat ik dat zeg. De cd Macabrum Bestia Ex Abyssus van Bleeding Fist is een aangename afleiding van het dagelijkse leven. Gelukkig maar, want als de thema’s van Macabrum Bestia Ex Abyssus werkelijkheid zouden zijn, dan bleef er niet veel van ons over.

Donkere, duistere krachten beheersen de plaat. Het is smerig en vies. Satan is heerser en u, onbetekenend luisteraar wordt meegesleurd naar de diepste krochten van de onderwereld. Een reis om niet meer te vergeten.

Bloed en offers razen in een snel tempo voorbij en voordat u het weet staat u tot uw enkels toe in het offerbloed.

Een smakelijke plaat, waarop technische gitaarsolo’s ontbreken – er wordt wel wat gefröbeld, maar dat mag geen naam hebben. De kracht van deze plaat zit ‘m in het zware, zwarte karakter. Een absolute aanrader voor de (pardon) heavymetaltrashdeathmetalmetal. Met plezier: (8/10)

Deel: