Toen [[K’s Choice]] in 2003 uit elkaar ging om te werken aan afzonderlijke solo-carrières, was het toch wel duidelijk dat een reünie niet al te lang op zich zou laten wachten. Zeven jaar en enkele solo-albums later, heeft het geduurd voordat broer en zus Bettens de instrumenten weer op pakten om K’s Choice te hervormen. ‘Echo Mountain’ is het langverwachte eerste resultaat van de comeback, en meteen gooien de Belgen er een dubbelaar tegenaan. Twee Cd’s voor de prijs van één moeten ze gedacht hebben, hoewel het voor ons een raadsel is waarom deze dubbel-CD niet op één schijfje is geperst. Twee Cd’s van krap een half uur ieder, wat doorluisteren wat vertraagt. Jammer, want ‘Echo Mountain’ is verder een prima cd. De Lollapalooza-achtige singer-songwriterrock van K’s Choice gaat op ‘Echo Mountain’ onverminderd door, waar de band met ‘Almost Happy’ stopte. Met ‘America’ beschrijft zangeres ‘Sarah Bettens’ het land waar ze België jaren geleden voor verliet, kapitalistisch en egoïstisch en toch de hoop op beter. ‘Come live the life’, openingstrack van cd1 en de huidige single in de hitlijsten heeft misschien meer dan alle andere nummers het al oude geluid, waar we destijds met ‘Not an addict’ voor zijn gevallen, hoewel ‘Let it grow’ dat overbekende intro heeft gejat.

“Echo Moutain’, de titeltrack van de cd gaat wat meer naar de stevige rock-zijde van K’s Choice, en dat valt niet tegen. Ga je dan over naar ‘When I lay beside you’, dan showt de band overduidelijk klaar te zijn om de Europese festivals de komende maanden te bestormen. ‘Perfect’ is daar ook een goed voorbeeld van, goed strak in elkaar zittende rock, hoewel de gehele cd daar wel een goed voorbeelden van laat horen. Perfect dus voor [[Pinkpop]], [[Lowlands]] of [[Paaspop]], waar de band dit paasweekend dan ook stond. Misschien is het dat ook wel waar K’s Choice het beste in is: Festivals, festivals en nog eens festivals. ‘Echo Mountain’ toont dat nummer voor nummer aan, en hoewel de cd strak in elkaar zit, zal K’s Choice voor altijd een festivalband blijven. Grote massa’s mensen, stralende lucht, misschien een jaar of 45 te laat geboren om [[Woodstock]] mee te maken; Met ‘Echo Mountain’ zullen de Belgen klaar zijn voor hun comeback in het tweede decennium van de 21e eeuw. (8/10)

Deel: