Twee jaar geleden (toen hij nog Murda Turk heette) bracht [[Önder]] zijn eerste EP uit op het Noah’s Ark label van [[Jiggy Djé]]. Na zijn ‘Turkse Pizza EP’ brengt hij nog de gratis ‘Be on de kijkuit’ mixtape uit en is hij op verschillende tracks van collega rappers te horen. Nu, na twee jaar heeft Önder zijn eerste album uitgebracht.

‘De Kassier: Een monnie album’ lijkt qua sound de officiëuze soundtrack van de film ‘Gangsterboys’, die halverwege februari uit kwam, en Önder samen met [[Yes-R]] de hoofdrol speelt. ‘De Kassier: Een monnie album’ is gangstarap, duidelijk. Op het album werkt Önder samen flink wat rappers, waaronder Sef, Dio, Jiggy Djé, Winne en Kempi. Da’s een welkome afwisseling op het zestien tracks tellende album, zeker de bijdragen van Jiggy Djé en Kempi klinken erg goed.

Ook de samenwerking met FS Green is goed gekozen. FS Green drukt keihard zijn stempel op dit album met intelligente, funky, harde beats, van een erg hoog niveau. Het enige wat mij wat tegenvalt aan het album is Önder zelf. Hij heeft een lekkere flow, maar zijn teksten zijn ongeïnspireerd (Monnie, Monnie en nog eens Monnie) en de rhymes weinig inventief. Een gemiddeld album, dat zijn kwaliteit vooral te danken heeft aan de beats en een aantal gastbijdragen. (7/10)

Tourdata:

02.04 – Merleyn – Nijmegen
10.04 – De Spot – Middelburg
16.04 – Nieuwe Nor – Heerlen
17.04 – Patronaat – Haarlem
24.04 – P3 – Purmerend
25.04 – Watt Theater – Rotterdam
30.04 – Petrol – Antwerpen
01.05 – Waerdse Tempel – Heerhugowaard
06.05 – 013 – Tilburg
07.05 – De Meester – Almere
08.05 – Melkweg – Amsterdam
13.05 – Tivoli de Helling – Utrecht
14.05 – Bibelot – Dordrecht
21.05 – Simplon – Groningen
22.05 – ’t Paard – Den Haag
28.05 – Burgerweeshuis – Deventer
04.06 – Underground – Lelystad
05.06 – Metropool – Hengelo

Deel: