Het Britse Lower Than Atlantis brengt eind deze maand hun cd FAR Q uit. En dat is ze geraden, ook. Wat een leuke plaat is dit, zeg! Naast een fraaie MySpace-pagina, is ook het artwork van de cd goed verzorgd. In stijlvol zwart-wit en een weldoordachte bandfoto met een t-shirt van [[The Police]] prominent in beeld. Maar vooral de ‘wolf’ is subtiel (in de UK brengt Wolf At Your Door de plaat uit).

Op i-Tunes te beluisteren (en daar te koop, natuurlijk). Ik zou het doen, ware het niet dat ik mij in de bevoordeelde positie bevind dat ik de cd heb mogen krijgen. En daar ben ik blij mee! Wat een heerlijke plaat – maar dat had ik al gezegd, geloof ik.

Het genre. Tja, dat is een goeie. Het doet me denken aan de energie en kracht van [[Rage Against The Machine]]. Maar dan beter. Lower Than Atlantis gonst van de energie, die positief, noch negatief is. Maar volledig. Goed opgenomen en de stem zit perfect in de mix. Er wordt geschreeuwd (soms tegen het grunten aan) en de tracks zitten goed in elkaar. Erg goed. Het is geen punk (wel een beetje), geen metal (hier en daar dan beetje), het is geen grunge (heeeel af en toe, dan). Geen rock, geen pop. Het is, tja, Brits. Hard, puur, eerlijk. Een hele vette plaat die ik zeker vaker zal gaan luisteren. En dat zou u ook eens moeten doen.

Uitgebracht via Redfield Records, maar in Nederland gedistribueerd door Suburban, die met deze plaat een pareltje in handen heeft. Eind mei in het Kasteel in Alphen aan de Rijn, moet u bij zijn. Moet inderdaad! (9/10)

Deel: