[[Madonna]]’s plannen om een school te bouwen in [[Malawi]] hebben ervoor gezorgd dat zo’n 200 dorpelingen moeten gaan verhuizen. De zangeres heeft ter compensatie ruim 115.00 dollar betaald aan de inwoners van Blantyre, Malawi nadat ze gesommeerd waren door de regering om plaats te maken voor haar 15 miljoen dollar kostende Malawi Girls Academy. Een official van het district had de bewoners verteld dat ze van hun landgoed moesten vertrekken om de weg vrij te maken voor de academie omdat de grond eigendom van de regering is en gereserveerd was voor ontwikkelingsprojecten. De bewoners hadden gedreigd met het blokkeren van het project (welk als doel heeft om 500 armzalige kinderen onderwijs te bieden), als ze geen geld zouden krijgen bovenop de 500.000 dollar die al betaald was door de “Raising Malawi foundation” van de 51-jarige ster. De senior official van het goede doel, Anjimile Mtila-Oponyo, had hun herhaaldelijk gezegd dat ze ruim waren gecompenseerd en geen reden hadden tot klagen. Uit de bronnen komt verder dat een lokale “chief” de bewoners had gezegd dat ze de werkelijkheid moeten accepteren, zoals ze is. Ze hebben nu andere woningen gekregen in andere dorpen. Madonna heeft twee adoptiekinderen uit Malawi, Merci van 5 en David van 4 jaar, en verder heeft ze zelf twee eigen kinderen, te weten Lourdes van 13 en Rocco van 9 jaar.

Deel: