alt=The Foreign Exchange Een paar weken geleden werd Nederland verrast met de mededeling dat ‘een Nederlandse producer’ was genomineerd voor een Grammy. De Nederlander die het betreft heet Nicolay en hij is met zijn groep ‘The Foreign Exchange’ genomineerd voor hun song ‘Daykeeper’.

{slide=Daykeeper}http://www.youtube.com/watch?v=QCXNaV7CKig{/slide}

Mijn eerste gedachte was dat ik waarschijnlijk niet zoveel van de Grammy’s snap, want het is een erg lekkere track maar ook weer niet zó bijzonder. Echter, na het luisteren van het hele album ‘Leave it all behind’ ben ik een stuk enthousiaster over The Foreign Exchange geworden. The Foreign Exchange maakt geen hip hop, geen jazz en ook geen soul. Maar toch ook weer wel. Het is een relaxte mix van deze stijlen en wellicht nog meer. De beats zijn lekker rustig met wat gitaar en piano op z’n tijd, de zang doet wat denken aan R-Kelly en K-ci & Jojo in de jaren 90 en wordt aangevuld met Common – achtige raps. Het album Leave it all behind heeft geen echte uitschieters naar boven of beneden. Elke track is gewoon goed, maar er staan geen klassiekers op het album. Alles bij elkaar is het een erg goed album geworden, zeker de moeite waard om wat meer te luisteren. Dat kun je hieronder doen.

{slide=Leave it all behind}http://www.youtube.com/watch?v=glaGq5pMFAg{/slide}

Dit artikel is ook verschenen op Muziek-blog.nl

Deel: