Dit jaar wordt er voor de tweede keer voorafgaand aan Pasen een serie [[Mattheus]] Masterclass uitgezonden. Voor het tweede jaar gaat een groep bekende sterren de uitdaging aan een gedeelte van dit klassieke stuk te vertolken. [[Nathalie Makoma]], [[Antonie Kamerling]], [[Thomas Berge]], [[Ellen te Damme]], [[Henk Westbroek]] en [[Jette van der Meij]] zullen dit jaar de uitdaging aangegaan. De serie heeft vorig jaar indruk gemaakt door de overgave en het open staan voor de materie van de deelnemers. De uitzendingen met [[Hind]], [[Rob de Nijs]], [[Peter Lusse]], [[Carola Smit]] en [[Jim]] waren een groot succes. Vanuit de klassieke hoek is er vrijwel unaniem positief gereageerd op de benadering. [[Bach]] was een componist die in zijn tijd al open stond voor experimenteren; voor hem was het bijvoorbeeld geen probleem om muziek van andere componisten te bewerken. De Mattheus Passie Masterclass is een vier-delige serie over de passie van zangers en zangeressen, die uitdrukkelijk niet beroepsmatig “klassiek” zingen, maar uit andere disciplines komen zoals cabaret, musical, jazz en pop. Een aantal zangers en zangeressen in verschillende stemtypes worden uitgenodigd deel te nemen. Ieder stemtype zingt een stuk uit Bachs werk op zijn of haar eigen wijze, maar wordt in de Masterclass wel gecoached over betekenis en muzikale aanpak. De programma’s worden wekelijks voorafgaand aan Pasen uitgezonden bij de [[EO]].

Deel: