De eerste CD-presentatie van het debuutalbum van de Limburgse [[The Mad Trist]] was gisteren in het Rotterdamse [[Rotown]] een groot succes. In de reeks van drie speelden de Maastrichtenaren vol overgave, alsof hun leven ervan afhing. Met ‘Pay the piper’ levert de bend een sterk debuut af, dat gisteren vrijwel in zijn geheel ten tonele werd gebracht. The Mad Trist staat voor Stonerrock, zeg maar een beetje als [[Queens of the Stone Age]], maar dan iets meer richting de poppy kant. Technisch misschien niet altijd even strak, maar de band laat met hun optreden duidelijk zien zich op het podium vol in hun element te voelen. De zwoele gitaarrift lasten de zaal meezwemelen op de muziek van ‘Caught up in mime’, en met titeltrack ‘Pay the piper’ laat de band zien klaar te zijn de hitlijsten te bestormen. Ook ‘Silverline’ wordt vet ten gehore gebracht, alsof de band al jarenlang tourt door de States, en ondanks dat de band gewoon uit het zuiden van het land komt, klinkt de Maas meer als de Hudson. Zeker als je het krachtige geluid, heftige slagen op gitaar en bass hoort, kom je in vergelijking tot bands als [[dEUS]] en [[Triggerfinger]], hoewel het geluid van de Maastrichtenaren zeer zeker op weg is een eigen herkenbare sound te waarborgen. ‘Alibi’, om mee te besluiten, mag van ons de komende tijd verpakt worden als nieuw stadslied van de Limburgse hoofdstad. [[Andre Rieu]] opgepast, The Mad Trist komt er aan!

Copyright 2010 Stephen Hotsma/www.stephenhotsma.nl
22 jan.2010 Paradiso, Amsterdam
23 jan. 2010 Ekko, Utrecht
05 feb. 2010 Willemeen Arnhem
13 feb. 2010 Lantaarn Hellendoorn
20 feb. 2010 De Piek Vlissingen
26 feb. 2010 Simplon Groningen
04 mrt. 2010 Paard van Troje Den Haag
06 mrt. 2010 Muziekgieterij Maastricht
12 mrt. 2010 Hedon Zwolle
13 mrt. 2010 Brennels Buiten Kraggenburg
25 mrt. 2010 013 (Bat Cave) Tilburg
02 apr. 2010 Nieuwe Nor Heerlen
10 apr. 2010 Merleyn Nijmegen
Deel: