[[Zieke Zuiden]] is de naam van een serie hiphopconcerten die om de paar maanden gehouden wordt in jongerencentrum [[Dynamo]] in Eindhoven. Bij het poppodium was het zaterdagavond bij aankomst al aardig druk; er stond een aardige rij buiten maar gelukkig waren we snel binnen. In de zaal was het al aardig druk waar ook [[Fresku]] tussen het publiek rondliep en aangaf dat hij er al zin in had en zei dat het een geweldige avond ging worden dat beloofde veel goeds! De sfeer werd er goed ingebracht door lekkere muziek van [[dj JamesZoo]], die het publiek goed op gangkreeg . Als eerste betrad host van de avond [[Skenkie]] het podium, die direct de eerste act aankondigde, eerst het publiek dichter naar het podium halende. Ook in Eindhoven lijkt het publiek vaak een achterstaander, maar als support act [[Shock ’n Surprise]], ook wel bekend als [[Ferdi]] uit [[de Oude Bok]], als eerste het podium betreedt met onder anderen het nummer ‘Pornstar’ begint het publiek zijn draai te vinden. Ook brengt Shock ’n Surprise een nummer met zijn oom, die hem begeleid op de gitaar, en vele andere nieuwe nummers waar het publiek zich goed in kon vinden. Shock ’n Surprise bracht ook zijn [[101barz]] sessie ten gehore, die hij samen met de [[Zwarte Schapen]] (een formatie bestaande uit oa Fresku, [[Kareemineel]] en [[Teemong]]) had opgenomen in de studio bij [[Rotjoch]].

Het meeste van het publiek kwam toch voor de bekendere namen Fresku en [[Kempi]]; beiden van Nederlands grootste hiphop-platenlabel [[Top Notch]]. Dynamo, een mooie locatie voor dit soort optredens, is vier maal per jaar het toneel voor Zieke Zuiden, een initiatief om de Brabantse rapscene meer in de schijnwerpers te zetten waar al meer bekende namen uit naar voren zijn gekomen zoals bijvoorbeeld [[Extince]]. Na een korte pauze komt Skenkie het podium op om Fresku aan te kondigen die samen met zijn maatje Kareemineel daarna gelijk het podium betreden en met een geïmproviseerde intro starten. Ze zwepen het publiek goed op, waarna het nummer ‘Fresku komt’ word ingezet en het publiek volledig los gaat. Samen brengen ze het nieuwe nummer ‘Nieuwe dag’, waar bij het publiek gelukkig direct al massaal mee doet. Het nummer ‘Slavengedrag’ slaat ook goed aan, het beschrijft het gedrag van Antilianen die negatief in het nieuws komen, en waar Fresku toen hij het uitbracht veel commotie mee veroorzaakte. Kareemineel en Fresku brengen dan nog mooi het nummer van de Zwarte Schapen ‘Zak in de stront’, welke het publiek dat de tekst er van zowat uit zijn hoofd kende, het dus uit volle borst mee kon doen. Veel bekende nummers, zoals ‘Vieze Hoer’, ‘Gewoon Jezelf’ en het nummer ‘Kees’ waarmee hij zijn contract bij Top Notch destijds mee verdiende. Bij het nummer ‘Twijfel’ werd het een gekkenhuis in de zaal; vanaf het podium werd heel de zaal natgegooid met water, waarna het publiek massaal het podium op werd getrokken, danwel er op klom! Al met al een mooie afsluiter van Fresku.

Toen was de tijd gekomen voor Kempi. Kempi aka [[Grammaboy]] kon na een pauze het podium betreden en ook met een geïmproviseerde intro starten. Kempi bracht daarna diverse nummers ten gehore, samen met [[M’bizz]], die maar kort op het podium was omdat hij ziek was maar het toch wilde proberen maar uiteindelijk moest afhaken. zoals het nummer ‘Cokemeisje’ wat iedereen kent en mee deed. Kempi bracht het nummer ‘Du Zoon’ speciaal voor zijn zoons en legde er zijn emoties volledig in. Daarna kwam de rapper met het nummer ‘Zoveel Stress’ waar het publiek helemaal in op ging en ook dus massaal mee deed. Hierop volgde ‘Tienermoeders’, een nummer dat hij bracht voor de vele jonge moeders die in Dynamo aanwezig waren. Ook bracht hij het nummer ‘Haat & Verraad’, dat origineel is opgenomen met [[Winne]] (ook uit de stal van TopNotch). Na een korte break kwam Kempi terug het podium op om er weer vol tegen aan te gaan met ‘Keer van de lach’, waarbij het publiek weer helemaal in op ging. Uit de reactie van het publiek bleek dat Kempi ondanks zijn beruchte verleden nog steeds een groot voorbeeld is voor velen van hen. Tot slot werd er nog een open mic waarbij mensen uit het publiek de kans kregen om hun talent te laten horen. Het was zeker een geslaagde avond in Dynamo, ook deze keer weer; een goede aanraden voor allen om ook in 2010 daar veel meer te horen bij Zieke Zuiden.

Deel: