[[Kyteman]]’s Hiphop Orkest bestaat uit 12 muzikanten en 8 MC’s, waardoor het podium van Het Paard in Den Haag afgelopen donderdag overvol te noemen was. Colin Benders, de echte naam van Kyteman, dirigeert zijn Hip Hop orkest met vaste hand, zonder dat zijn trompetspel eronder lijdt. Kytemans hiphop orkest is energiek, divers, zowel explosief als fluisterend, Engelstalig, Franstalig, maar vooral een totale live ervaring, die Kyteman tot de relevatie van 2009 maakt. De trompetist speelt zowaar als een volleerd 80-jarig ervaren blazer, iets dat opmerkelijk is, gezien de jonge Kyteman pas 23 jaar is.

Stil wordt het als de virtuoos zijn hit ‘Sorry’ ten tonele brengt, gevolgt door een explosie van applaus. Niet onterecht want de man heeft zijn achtergrondband niet nodig, hoewel die stuk voor stuk een duidelijke toevoeging zijn op het podium. Kyteman speelt 11 december zijn laatste concert met het HipHop Orkest, waarna de conservatorium afgestudeerde Benders hopelijk weer een nieuw project zal opstarten.

Copyright 2009 Stephen Hotsma/www.stephenhotsma.nl
Deel: