[[Boyzone]]-lid [[Stephen Gately]] is inderdaad gestorven doordat het voormalig tieneridool stikte in zijn eigen braaksel. Dat is de uitslag van de autopsie die is gepleegd op het lichaam van de afgelopen weekend overleden zanger. Gately is gestorven door een opeenhoping van vocht in de longen, veroorzaakt door het inslikken van de naweeën van een avondje exorbitant drinken op het Spaanse party-eiland Mallorca. Gately’s partner Andrew Cowles gaf de politie voldoende bewijslast om de doodsoorzaak vast te stellen, waarna het lichaam werd vrijgegeven om te worden teruggevlogen naar Ierland, alwaar de 33-jarige zal worden begraven. Cowles staat officiëel, samen met een vriend van het koppel, Georgi Dochev, nog onder verdenking, maar volgens een functionaris van de Spaanse politie is dat slechts een formaliteit. Wat er met het apartement van Gately in Port Andratx, waar de zanger is overleden, gaat gebeuren is nog niet bekend.

Deel: