[[Perquisite]] heeft een [[Gouden Kalf]] gewonnen voor zijn soundtrack ‘[[Carmen van het Noorden]]’. De jury prijst zijn soundtrack voor de manier waarop de muziek een extra emotionele laag aan de film geeft. Afgelopen week verscheen de muziek ook op het album ‘Carmen van het Noorden: De Soundtrack’; deze bevat een selectie van de muziek die Perquisite heeft gecomponeerd voor de film. Op de soundtrack-cd staan naast de instrumentale tracks voor de film ook nieuwe tracks die Perquisite maakte met GMB, [[Duvel]], Sticks, [[Typhoon]], Jiggy Djé, Turk, Sanguita en Urita & Forecast Jah Reign.

Uit het nominatierapport: ‘In een film gebaseerd op de plot van een opera moet muziek wel een hoofdrol spelen. Perquisite lost die verwachting op uiterst plezierige wijze in. Het is een schoolvoorbeeld van de manier waarop een film dynamiek kan ontlenen aan de muziek.’ Het Gouden Kalf is de meest prestigieuze filmprijs van Nederland en wordt elk jaar in 17 categorieën uitgereikt. De andere genomineerden in de categorie ‘Beste Muziek’ zijn dit jaar [[Fons Merkies]] en [[Marcel van Warmerdam]].

De prijswinnaar werd bekend gemaakt tijdens het gala van de Nederlandse Film in Utrecht. De producer kon zelf niet bij de uitreiking vanavond in Utrecht aanwezig zijn. Hij heeft samen met Pete Philly een theatershow in Rotterdam. Vandaar dat regisseur Jelle Nesna en hoofdrolspeelster Sanguita Akkrum de prijs in ontvangst namen. Nesna liet weten in de eerste plaats zichzelf te willen bedanken omdat hij Perquisite heeft gekozen voor de muziek.

Deel: