Zojuist ontvangen en bekeken, de nieuwe live dvd van [[Level 42]], opgenomen op 18 februari jl. in Vredenburg Leidsche Rijn.

Mark King bezoekt nog elk jaar Engeland, Nederland en een aantal andere festivals in Europa met de formatie Level 42, die sinds een aantal jaren weer compleet is met Mike Lindup, Gary Husband, Nathan King (broer van…) en Sean Freeman. Zo ook dit voorjaar met een aantal concerten in Nederland, waaronder Utrecht, die voor deze gelegenheid eens in Nederland op DVD werd gezet.

Laat ik eens beginnen met de verpakking… hierop is duidelijk bezuinigd; een lelijk hoesje, met dito artwork. Menig illegaal kopietje wordt tegenwoordig van een mooier, zelf gefabriceerd hoesje voorzien, maar waar het uiteindelijk om draait is de DVD zelf. Deze is ronduit super. De beeldkwaliteit is goed en 16:8. Het camerawerk is af en toe niet helemaal je-van-het, maar over het algemeen goed te pruimen. Het geluid is zeer goed, met name de bas knalt er lekker vet uit. Helaas, of moet ik zeggen hoe ontzettend stom, is de audio-mix gewoon stereo…!!?? Hallo, welke producent levert tegenwoordig nog een live-registratie in 2.0 geluid af??? Dolby 5.1 moet toch echt het minimum zijn, DTS-EX (7.1) is toch écht een pré anno 2009!! Dit is echt een gemiste kans, maar goed…

De setlist is lekker, niet al te veel ouwe meuk, maar de bekende nummers, aangevuld met sublieme tracks als The Machine Stops, The Pursuit Of Accidents , Fashion Fever, Turn It On en Man. King’s basspel staat nog steeds op een eenzaam hoog niveau en het is goed om te zien en te horen dat Mike Lindup z’n groovy loopjes nog niet is verleerd. Het geheel luistert lekker weg, aangevuld met het strakke gedrum van Mr. Husband, het funky gitaargeluid van de Gibson Les Paul van Nathan King en het getoeter van Sean Freeman. Helemaal top! Beetje jammer van de synthbass tijdens Turn It On. Het nummer heeft dit niet nodig.

Een bass-solo mag ook niet ontbreken en deze is tegenwoordig nogal, hoe zal ik het eens zeggen… apart. Mark gebruikt een soort van sequencer die nogal eens dienst weigerde tijdens andere concerten. Gelukkig gaat die ditmaal wel goed, een beetje over de top is het wel…

Al met al heeft Mr. King weer een puik dvd-tje afgeleverd die zeker niet in de kast mag ontbreken. Tevens is deze dvd ook als dubbel cd te bestellen op de website www.level42.com.

Tracklisting:
1. Fashion Fever
2. Forever Now
3. Turn It On
4. Heaven In My Hands
5. Leaving Me Now
6. Running In The Family
7. The Machine Stops
8. Bass Noodle
9. Love Games
10. Something About You
11. Man
12. Mr. Pink
13. It’s Over
14. Starchild
15. Lessons In Love
16. Dive Into The Sun
17. The Chinese Way
18. The Pursuit Of Accidents

Deel: