Oasis is niet meer. De Briste band is uit elkaar gevallen, anderhalve maand nadat mede-oprichter [[Noel Gallagher]] de band met ruzie verliet. Broer [[Liam Gallagher]] bevestigde zojuist dat de band niet zal doorgaan zonder Noel. Liam is wel van plan muziek te blijven maken met de overgebleven leden van de band, maar dan onder andere naam. Gitarist [[Gem Archer]], bassist [[Andy Bell]] en drummer [[Chris Sharrock]] bleven de band en Liam trouw na het vertrek van Noel, maar staan achter het besluit van Gallagher. Liam verklaarde altijd veel plezier te hebben gehad met het touren en opnemen met Oasis, maar dat het nu tijd is voor iets nieuws.

Oasis bestond sinds 1994, en had een megahit met het nummer ‘[[Wonderwall]]’. en stond verder bekend om de voortdurende ruzies van de vaste kern van de band, de broers Liam en Noel Gallagher. Noel stapte in augustus uit de band na het zoveelste handgemeen tussen de twee, en staat in de belangstelling van verschillende bands, zoals [[Kasabian]] en [[Razorlight]].

Deel: