Van het laatste [[Nelly Furtado]] album ‘Loose’ zijn wereldwijd al meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Niet zo verwonderlijk, want op het album stond o.a. de nummer 1 hit: ‘All Good Things’. Begin dit jaar keerde ze terug in de hitlijsten met ‘Broken String’s, een samenwerking met de Britse zanger [[James Morrison]]. Helaas staat dit nummer niet op haar vierde CD, die nu uit is: ‘Mi Plan’. Totaal Spaanstalig, wat opmerkelijk is, aangezien Furtado zelf gedeeltelijk Portugees is. De eerste single van ‘Mi Plan’, ‘Manos al Aire’ hoor je al met regelmaat op de radio, en ligt lekker in het gehoor. ‘Más’ klinkt alsof Nelly volgend jaar wil mee doen aan het [[Eurovisie Songfestival]], en ‘Suficiénte Tempo’ heeft een beat, waardoor het een goede tweede single kan worden. Ligt het aan ons, of gaat La Furtado een beetje richting [[Shakira]]? Zeker als je ‘Suenos’ luistert, of het duet met [[Josh Grobham]], ‘Silencio’, dat echter duidelijk laat horen dat de Canadese niet alleen voor het gemakkelijke gaat. Over het algemeen is ‘Mi Plan’ niet het album dat je opzet om eens lekker te swingen, zoals we van Furtado gewend zijn, maar voor een zwoele zomeravond is het album perfect geschikt. Of misschien een late herfstavond bij het haardvuur. (5/10)

Deel: