De Amsterdamse band [[The Tunes]] is gisterenavond overtuigend winnaar geworden van de [[SENA]] Performers POPnl Award 2009. Met twaalf gewonnen optredens bleven ze [[Tank86]] uit Noord-Brabant ruim voor, die vier boekingen in de wacht wist te slepen. [[Marock & Roll]] (Flevoland) en [[The Cohens]] (Gelderland) zijn beide als derde geëindigd met drie boekingen. “Na zo’n goede show als vanavond in de [[Melkweg]], kan het komend jaar niet anders dan het jaar van The Tunes worden”, aldus de uitgelaten winnaars.

Bussen met fans zijn vanavond naar de Melkweg afgereisd waar dertien bands, afgevaardigd door de leden van POPnl, speelden voor een jury van programmeurs van podia in heel Nederland. Op basis van de optredens vanavond in de Melkweg hebben de programmeurs één of meerdere bands geboekt. Tien van de dertien bands zijn voor één of meer optredens geboekt.

The Tunes gaat als winnaar niet alleen naar huis met een tour van twaalf optredens door heel Nederland, maar wint ook een extra prijzenpakket met een interview en live optreden bij [[Kink FM]], tourposters, bandshirts en een interview in FRET. Overigens gaan alle optredens door, dus ook de gewonnen optredens van de overige deelnemers.

Deel: