Het lijkt er op dat er nu na jaren van ruzies en strijd een definitief einde is gekomen aan de Britse band [[Oasis]]. Gitarist en oprichter [[Noel Gallagher]] stapt per direct uit de band, bandleden en fans achterlatend. Reden van de breuk is volgens Noel de eindeloze strijd en ruzies met zijn broer en mede-oprichter [[Liam Gallagher]]. Noel stapte in 2000 al eens uit de populaire band, maar keerde na korte tijd toch weer terug om aan een nieuw album te werken. De band haalde met grote regelmaat de kranten, was het niet vanwege de grote hits die ze scoorden, dan wel om de ruzies die breed uitgemeten werden in de media. Tijdens de laatste concerten in Amsterdam begin dit jaar was daar niets van te merken, hoewel Liam zich backstage wel duidelijk afscheidde van de rest van de band. Het grootste succes van de band, die vanaf 1991 bestond en vaak vergeleken werd met de [[Beatles]], en zelfs de zoon van Beatle-drummer [[Ringo Star]], [[Zak Starkey]] enige tijd in de gelederen had, was [[Wonderwall]], dat in Nederland de 9e plek in de hitlijst haalde.

Deel: