Zelden heeft een band zo geheimzinnig gedaan over een optreden, maar ook zelden is een verrassingsoptreden zo makkelijk uitgelekt. Dan moet dat toch wel een heel speciale band zijn. 8436 2766533 88588737, ofwel [[Them Crooked Vultures]] was die band, die zonder ooit een album te hebben uitgebracht binnen 10 optredens een complete [[Melkweg]] kon uitverkopen. Niet verwonderlijk, aangezien TCV bestaat uit oud-[[Nirvana]]-drummer en [[Foo Fighters]]-frontman [[Dave Grohl]], Josh Homme en Alain Johannes van de [[Queens of the Stone Age]], John Paul Jones van [[Led Zeppelin]] om het viertal compleet te maken. Een superband van wereldformaat dus. De Melkweg was dan ook afgeladen vol muziekliefhebbers die nog amper iets van de band gehoord hadden van de band, noch van ‘Never Deserved The Future’, de CD die in oktober zal verschijnen.

‘Nobody Loves Me And Neither Do I’ was het enige nummer dat de mensen konden kennen, door een klein stukje dat al langer op internet stond, en dat was dan ook direct de aftrapper van het concert dat een klein anderhalf uur zou duren. Verwonderlijk was dat de mannen in zo’n korte tijd zo enorm op elkaar ingespeeld leken, alsof ze reeds jaren samen speelden. Misschien dan toch het bewijs van hun grote individuele klasse.

Moddervette riffs, afgewisseld met een jazzy jam, flirts met de jaren ’80 door gebruik van een [[Keytar]], een soort mis tussen een gitaar en een keyboard, flirts met het publiek, en heerlijke solo’s; Them Crooked Vultures lieten zien alle facetten van een nieuwe topband te bezitten. Iets dat ze zelf waarschijnlijk ook wisten, want de heren genoten met volle teugen van iedere seconde. En ook het publiek, want zelden is een zaal in zo’n rap tempo omgetoverd tot een feestvierende mensenmassa vol feestende en genietende muziekliefhebbers.

Er wordt gesuggereerd dat TCV zaterdag als surprise act op [[Lowlands]] zal verschijnen, als het aan ons ligt laten ze het festival links liggen, en houden ze het bij kleine besloten cluboptredens. Hadden de Lowlandgangers maar een kaartje Melkweg moeten kopen.

Deel: