Gibson Les PaulIn New York is in het White Plains Hospital afgelopen donderdag de invloedrijke gitarist [[Les Paul]] aan longontsteking overleden. Paul was een pionier op het gebied van de muziek met de elektrische gitaar. Zo combineerde Les Paul zijn muzikale kwaliteiten met zijn kennis van de elektronica. Paul leverde belangrijke bijdragen aan de ontwikkeling van de meersporen-opnametechniek en was één van de eersten die een elektrische gitaar met een massieve klankkast bouwde. Les Paul was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de beroemde [[Gibson]] Les Paul, in 1952. Deze gitaar zou een van ’s werelds best verkopende gitaar-modellen worden.

 

Les Paul startte zijn carriëre al op 13 jarige leeftijd. Hij kreeg als artiest grote bekendheid met de nummers die hij met zijn vrouw Mary Ford uitvoerde. Daaronder waren ‘How High The Moon’, ‘Bye Bye Blues’ en ‘Vaya Con Dios’. De gitarist, wiens werkelijke naam Lester William Polfuss was, is 94 jaar geworden

Deel: