De Nederlandse deelnemers aan het [[Eurovisie Songfestival]], de [[Toppers]], hebben Europees misschien niet veel stof doen opwaaien, het heeft in België geen opzien doen baren. Eddy Wally wil zich kandidaat stellen om mee te doen met het liedjesfestijn.

“Ik ga mijn kandidatuur stellen, maar ik kan nog niet veel zeggen. Het zal iets Nederlandstalig worden, heel geschikt voor het Songfestival” liet hij bij Peter Van de Veire optekenen in diens ochtendprogramma op de Belgische radio. Ook in 2006 en 2008 wou de zanger uit Zelzate deelnemen aan de nationale selectie. In 2006 stak een ziekte en de daarmee verbonden herstelperiode daar een stokje voor en moest hij zijn ambities opbergen; vorig jaar was het nummer voor de selectie zo goed als klaar maar wegens tijdsgebrek stelde hij zich echter geen kandidaat. Wally was door de openbare omroep niet gevraagd maar hij ging ervan uit dat zijn kandidatuur de spektakelwaarde van de voorrondes kon upgraden.

Wally wil verder nog niet veel zeggen over zijn eventuele deelname. Ook de openbare omroep heeft nog steeds niet laten weten hoe de kandidaat voor Oslo zal gekozen worden. Wordt het dan eindelijk toch: ‘The voice of Europe’?

Deel: