Het is een trend in Nederland om festivals tegenwoordig een goed doel mee te geven. [[Pinkpop]] zet zich tegenwoordig in voor [[Amnesty International]], [[Ticket for Tibet]] voor de Tibetaanse vrede, en [[Because i’m a girl]] vraagt aandacht voor de situatie van meisjes in derde derdewereldlanden. Dit jaar stonden grote namen in het Tilburgse Leijpark.

Onder anderen [[Maria Mena]], [[Ilse de Lange]] en [[Room Eleven]] traden op twee verschillende podia afwisselend van elkaar op, als voorproefje voor het [[Festival Mundial]], dat dit weekend in hetzelfde park te vinden is. De aftrap werd gedaan door [[Dennis]], die duidelijk klaar bleek voor het grote werk, gevolgd door [[eliZe]] op het wat kleinere MTV-podium. Live misschien nog wel beter dan op CD was de kleine [[Gabriella Cilmi]] een lust voor oog en oor.

Copyright Freddie de Roeck/www.freddie2.nl

Directeur van Plan Nederland (dat het festival organiseerde) Tjipke Bergsma vertelde dat hij blij was met de opkomst en liet Mayra Avellar aan het woord. [[Glennis Grace]] vervolgde de dag met een compleet meisjeskoor, waarna Maria Mena haar zangtalent ten gehore bracht, in afwachting van de klapper van de avond. Ilse de Lange. Maria Mena is ambassadrice van zusterorganisatie Plan Noorwegen en was vereerd bij ons op het podium te staan, iets wat door het publiek met enthousiasme werd ontvangen.

Deel: