[[Alexander Rybak]] heeft voor [[Noorwegen]] het [[Eurovisie songfestival]] gewonnen. De Noor kreeg zaterdag in de finale van het 54e Eurovisie Songfestival in [[Moskou]] de meeste punten van het publiek en van de vakjury. Bookmakers en kenners zagen de inzending van Noorwegen al lang als de gedoodverfde winnaar, zo bleek ook uit de internet-polls die voor de uitzending al een blijk gaven van de stemming.

Van de 25 deelnemende landen in de finale kreeg Noorwegen een overweldigende 387 punten; een aantal dat ongekend hoog is. IJsland werd tweede met 218 punten, Azerbeidzjan derde met 207 punten. Noorwegen kreeg twaalf punten vanuit Nederland, Azerbeidzjan tien en de acht punten gingen (zoals wel vaker de laatste jaren) naar Turkije.

De finale van het songfestival werd zaterdag in alle 42 deelnemende landen live uitgezonden; 25 van hen haalden de finale, 17 waren al in de halve finale’s uitgeschakeld. De Nederlandse [[Toppers]] werden donderdag uitgeschakeld. [[Gordon]], [[Ren

Deel: