Wie de Finse Sympho Heavy Metalband Nightwish ondertussen nog niet kent mag zich diep gaan schamen. Hoewel ze niet bekend staan vanwege hun hits, staan de shows van Nightwish altijd voor een groot spektakel. Reeds 12 jaar touren de Finnen over de hele wereld, en voor hen die hun concert vorig jaar in de Heineken Music Hall had gemist, was gisteren de kans om deze heren en dame op het podium te zien.

Dat de band in 2007 zangeres Anette Olzon heeft aangetrokken om de in 2005 ontslagen Tarja Turunen op te volgen zal niemand hebben gedeerd. De Finnen lieten de avond openen met twee voorprogramma’s, warvan de eerste (Indica) het vermelden in feite niet eens waard was. Als je Kate Bush na doet, moet je dat wel doen als je het kan. Meer kunnen we er niet van zeggen. En Pain, ach, de vaste bekende opwarmer voor Nightwish behoeft voor de fans geen introductie meer.

Toen Nightwish zelf begon leek het erop alsof de Pirates of the Carribian op het podium stonden. Met prachtige decorstukken en een laaghangende mist waanden we ons even op een van de zeven wereldzeeën. Prachtig!

Deel: