Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Michelle David in Groene Engel.

Concerttip vrijdag 26 januari: Michelle David in Groene Engel

Na het succes van The Gospel Sessions Vol. 1 en Volume 2 waarin de essentie van de soul geraakt werd, komen de Amerikaanse zangeres Michelle David en haar soulbrothers Paul Willemsen en Onno Smit (Lefties Soul Connection, Beans & Fatback) nu naar Groene Engel in Oss!

The Gospel Sessions begon als project: terug naar de oorsprong van gospel, de ware pracht van het genre te laten zien en clichématige vooroordelen weg te halen. Daartoe zijn ze inmiddels meer dan geslaagd: de plaat werd lovend ontvangen en de band maakte diepe indruk in tijdens een uitverkochte clubtour en festivals als North Sea Jazz, Into The Great Wide Open, Lowlands en Oerol.

Een titel als ‘The Gospel Sessions Volume 1’ heeft de belofte van een Volume 2 in zich, en die overtrof alle verwachtingen. Het nieuwe album en de bijbehorende tour zijn een paar decennia opgeschoven in de tijd. Waar het debuut oen ode was aan pioniers als Sister Rosette Tharpe, staat The Gospel Sessions nu op de schouders van bijvoorbeeld Sam Cooke & The Soul Stirrers en de Womack Brothers. Volume 2 is behalve muzikaal rijker, ook nog meer de plaat geworden van Michelle David. Er staan nummers op die bij haar leven horen, zoals de bewerkte traditional ‘Tradewinds’.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: