Donderdag begint de tournee Thuis van Marco Borsato met een exclusief concert in Paradiso Amsterdam. De tournee die daarop volgt wordt verlengd met nog acht concerten in het nieuwe jaar. Want vanaf 6 april geeft Marco Borsato en band concerten in Groningen, Eindhoven, Enschede, Kerkrade, Utrecht, Nijmegen en Tilburg. De tour Thuis wordt afgesloten in het Antwerpse sportpaleis in mei. De kaartverkoop begint a.s. donderdag om 10 uur.

Tijdens de Thuis tournee, naar het gelijknamige album dat vanaf vrijdag verkrijgbaar is, laat Borsato & band het publiek kennis maken met nieuw werk van zijn album Thuis. Op het nieuwe album staan tien liedjes die allemaal met elkaar in gesprek lijken te gaan met als onderliggend thema: thuis zijn. Niet alleen in letterlijke zin. “Thuis is een begrip waarbij iedereen zijn eigen associaties heeft. Het is een state of mind, maar ‘thuis’ is ook met vertrouwde vrienden samen zijn. Of een plek waar je je lekker voelt en waar je jezelf kan zijn.”

Borsato treedt al 27 jaar op in kleine en grote zalen en ook op diverse festivals heeft hij talloze keren gespeeld. Het aantal hoogtepunten in zijn carrière is groot; zo stond hij maar liefst twintig keer in de Ziggo Dome (‘dat is eigenlijk ongelooflijk’), negen keer in De Kuip, vijftien keer in GelreDome, twintig keer in Ahoy en meer dan vijftig keer gaf Borsato een concert in het Sportpaleis in Antwerpen. Borsato: “Daar ben ik vanzelfsprekend bijzonder trots op. Het contact met mijn publiek is ontzettend belangrijk voor me. Ik wil mijn fans geregeld in de ogen kunnen kijken.”

De zes eerder aangekondigde concerten waren in no time uitverkocht. Omdat de vraag zo groot bleef, zijn er nu acht shows aan de reeks toegevoegd.

Extra concerten Marco Borsato:
Vrijdag 6 april | Martiniplaza – Groningen
Donderdag 12 april | Klokgebouw – Eindhoven
Zondag 15 april | Muziekcentrum – Enschede
Zaterdag 28 april | Rodahal – Kerkrade
Woensdag 2 mei |TivoliVredenburg – Utrecht
Zondag 6 mei | De Vereeniging – Nijmegen
Woensdag 9 mei | 013 – Tilburg
Woensdag 16 mei | Sportpaleis Antwerpen – België

Deel: