Het logisch vervolg op de Oversteek West van vorige week was de Oost editie, die de andere Waal als haar stage had. Het sprankelende festival dat een in en om de Waal een thuis gaf aan muzikanten, danser, poëten, andere kunstenaars en hun publiek.

Fable Dust deed zijn naam eer aan door in de inmiddels stoffige Bastion met zijn gitaar live de muziek te verzorgen bij een film die achter hem op de muur werd geprojecteerd. Juist de enigszins schimmige ruimte maakte het tot een perfect geheel.

Sommerhus

Singer-songwriter en gitarist Singer-songwriter en gitarist Vera Jessen-Jührend en zanger en contrabassist Peter Jessen vormen samen het kamerpopduo Sommerhus waarmee ze sterke melodieuze nummers brachten met een dromerig karakter, door de snijdende contrabas aangevuld met de heldere stem van Singer-songwriter en gitarist Vera Jessen-Jührend werd het in de huiskamer van de Kleine Wiel een aangenaam rustmomentje. Met name ‘Is there such a thing as too much love’ was zeer aangenaam om bij weg te dromen.

Nog een muzikale bijdrage werd door Dan Hair (extensions speciaal voor deze ene keer uitgebreid met een saxofonist) geleverd. Ze brachten hun normale muziek op een zachtere toon wat zeker in de smaak viel bij de bezoekers, die buiten konden genieten van een goed gebakken hamburger of wrap gemaakt door de ‘brandweer’ van het festival, die zorg droegen dat het niet te zwartgeblakerd werd. Zo werden alle zintuigen van de bezoekers geprikkeld.

bFake

Zeker de moeite waard was de schuur van een boerderij waar de Zuid-Afrikaanse band bFake de hooibalen eens flink opschudden met hun muziek. Het trio bestaande uit PinKi, da Bruin en DJ DNA (ex-Urban Dance Squad) knalde er lekker op los! Het enthousiasme van de heren was een tof en mooi spetterend einde van de negende editie van het festival De Oversteek.

Deze editie had behalve prima weer, een zonnetje en aangename temperaturen wederom ook op het culturele vlak veel moois te bieden. Vrijwel iedereen zal al weer uitkijken naar de jubileum editie van dit klein maar zeker fijne festival, altijd verrassend fris en nieuw met kansen voor jonge cultuur inspiranten.

Foto’s (c) Hans Kreutzer

Deel:

Comments are closed.