Op zaterdag 9 december organiseren de Effenaar en Loud Noise de tweede editie van Come As You Are; de jaarlijkse viering van 90’s/alternative rockiconen, aangevuld met nieuwe helden. Op het affiche staan onder andere Therapy?, Claw Boys Claw, Afterpartees en de door de Effenaar zelf samengestelde Rage Against The Machine tribute.

Tijdens Come As You Are staat het tijdperk centraal waarin de alternatieve gitaarrock zijn grootste successen vierde. De grunge en britpop kwamen op, en ook Nederlandse bands vierden (internationale) successen. Maar het festival zet ook nieuwe helden centraal die zich laten inspireren door dit decennium en de muziek van ‘nu’ maken. Het festival vindt plaats in beide zalen van de Effenaar.

Onbetwiste headliner is de Noord-Ierse noiseband Therapy?. De band heeft met ‘Troublegum’ een klassieker op zak in de alternatieve rock en scoorde met ‘Diane’ een wereldhit. De nieuwe plaat ‘Disquiet’ kwam in 2016 uit en staat ook bol van echte Therapy-klassiekers in de dop.

Een speciale plek heeft ook 25 Years of Rage Against the Machine. Het iconische debuutalbum van de crossoverband bestaat 25 jaar. Om dit te vieren bracht de Effenaar een aantal zwaargewichten bij elkaar om een saluut te geven aan dit album. Leden van onder andere De Staat, John Coffey, Fleddy Melculy en Memphis Maniacs geven een eerbetoon aan Zack De La Rocha, Tom Morello en consorten.

Met Claw Boys Claw en Hallo Venray eert Come As You Are de Nederlandse rock helden, The Gwoof is de nieuwe band van die andere Nederlandse held Rudeboy (ex-Urban Dance Squad). Deze Rudeboy moet twee keer aan de bak, ook tijdens het eerbetoon van Green Lizard aan Nirvana. De jonge honden zijn er in de vorm van Paceshifters en Afterpartees.

De voorverkoop is direct begonnen. De kaarten kosten € 28,- (excl. servicekosten).

Deel: