Het vijftigste jubileum van The Doors wordt deze zomer gevierd met 3 nieuwe collecties die elke track en B-side in het zonnetje zetten. ‘The Singles’ laat de creatieve chemie zien van de The Doors, iets wat hen een van de meest iconische rock bands maakte. ‘The Singles’ wordt vanaf 25 augustus op verschillende formats uitgebracht. De limited edition vinyl box volgt op 15 september. ‘The Singles’ wordt uitgebracht als:

– 2-CD: Alle 20 U.S. singles inclusief de B-sides en 4 mono radio versies
– 2-CD/Blu-ray : Alle content van de 2-CD versie met als extra de compilatie ‘The Best Of The Doors’ in Quad voor het eerst op Blu-ray
– 7-Inch Vinyl Box: Alle 20 U.S. singles inclusief de B-sides op 7-inch vinyl 45s met de originele hoes. Deze box is gelimiteerd tot 10.000 kopieën wereldwijd
– Audio wordt ook beschikbaar als downloads en op streaming services

De collectie bevat single versies van alle zes studio albums tussen 1967 – 1971, inclusief klassiekers als ‘People Are Strange’ en ‘Riders On The Storm’. Daarnaast bevatten de CD versies ook vier mono radio versies van grote hits als ‘Hello, I Love You’ en ‘Touch Me’ . De B-sides brengen een nieuwe dimensie aan de legacy van The Doors met wonderbaarlijke tracks als ‘Who Scared You’ en een cover van Willie Dixon’s ‘(You Need Meat) Don’t Go No Further’.

De Blu-ray disc uit de Expanded versie bevat een hoge resolutie Quadraphonic mix van ‘The Best Of The Doors’. Deze 11-track compilatie, voor het eerst beschikbaar op Blu-ray, was speciaal geremixt voor Quad in 1973 en biedt een unieke ervaring bij tracks als ‘Soul Kitchen’, ‘Moonlight Drive’ en ‘Love Me Two Times’.

Deel:

Comments are closed.