De zomer van 1967 zorgde voor een grote omslag in populaire cultuur. Jongeren trokken massaal naar San Francisco’s Haight-Ashbury en creëerden een nieuwe movement met vrijheid van meningsuiting, hippie fashion, drugsgebruik en creatieve expressie. Hierdoor ontstond een grote hoeveelheid aan poëzie, kunst en muziek. Om het 50-jarig jubileum van deze ‘Summer Of Love’ te vieren, worden er vanaf 14 juli vinyl re-issues uitgebracht van de belangrijkste albums uit die periode inclusief een soundtrack voor het bijbehorende moment in de Jaren ’60.

De eerste releases die op 14 juli worden uitgebracht bestaan uit The Grateful Dead – ‘Smiling On A Cloudy Day’, ‘The Best of Peter, Paul & Mary: Ten Years Together’ en de mono versie van Love’s self-titled debuutalbum. Daarnaast worden ook enkele releases op coloured vinyl uitgebracht: The Association – ‘Insight Out’, The Young Rascals – ‘Groovin’ enThe Beau Brummels – ‘Triangle’.

Deel:

Comments are closed.