Natalie Imbruglia is bij het grote publiek vooral bekend als dat mooie meisje met die geweldige hit ‘Torn’ uit 1997. Ook door de rol in de serie Australische soap ‘Neighbours’ werd ze al snel in het hokje “eendagsvlieg” gestopt. Vijf albums en twintig jaar later staat Natalie in de Melkweg om dat hokje omver te werpen.

Natalie Imbruglia akoestisch

De Europese tour bracht haar woensdagavond naar de Oude Zaal van de Melkweg die, op een paar plekken na, uitverkocht was. Het podium gaf al aan dat de akoestische set een heus huiskamerconcert wilde weergeven. Een kleine setting met schemerlampen en kerstverlichting wekte in ieder geval dat idee. Met slechts een gitarist, bassist en pianist werd de akoestische set begonnen met ‘Wrong Impression’. Natalie Imbruglia bewees al meteen hoog in te zetten met dit ondergewaardeerde nummer.

Uitstraling en klasse

Natalie Imbruglia

 

Inmiddels is de Australische zangeres 42 jaar maar heeft ze nog steeds de uitstraling en klasse van haar hoogtijdagen. Ze straalt en ziet er geweldig uit, met nog steeds die jeugdige kuiltjes in haar wangen. Ze maakte ook duidelijk dat het de bedoeling was dat het publiek vooral moest genieten van haar optreden. De professionele fotografen werden na drie nummers de zaal uit begeleid. Ook werd het publiek constant door de security gewezen op het uitzetten van de flitser op de telefoon. Problemen die ze in de jaren ’90 niet had tijdens concerten.

Torn

Uiteindelijk werd het optreden een mooi overzicht van haar carrière met natuurlijk een hoogtepunt bij het vertolken van de wereldhit ‘Torn’. Ook in de akoestische versie bleef het nummer rechtovereind staan. Zelfs het barpersoneel en security stond te dansen en te filmen hoe de zaal helemaal los ging. Maar weinigen weten dat ‘Torn’ eigenlijk een cover is van de band Ednaswap. Toch was het weer jammer dat na deze hit een aantal mensen het nodig vonden om per direct het concert te verlaten.

Misschien was ‘Torn’ wel de aanleiding om in 2015 het album ‘Male’ uit te brengen. Dat album bestaat alleen maar uit “mannelijke” covers en ook hiervan werd de heerlijke Daft Punk-versie van ‘Instant Crush’ gespeeld. Imbruglia bewees ook hiermee dat het nog altijd goed zit met haar zangkwaliteiten. Ze sloot het optreden af met ‘Big Mistake’ van haar debuutalbum, maar de titel was zeker niet van toepassing op het concert. De hoofdrolspeelster was overdonderd door het enthousiaste publiek, en het publiek kwam zeker niet voor haar ene hitje. Ze kwamen voor de zangeres Natalie Imbruglia, en niet voor die verscheurde eendagsvlieg.

Foto’s: Armand Hoogland

 

Deel:

Comments are closed.