Wie waren volgens de luisteraars van NPO 3FM de beste Nederlandse acts en artiesten van het afgelopen jaar? Tijdens een groot festival in TivoliVredenburg vindt dit jaar weer de uitreiking van de 3FM Awards plaats. Wint popmuzikant Jett Rebel een prijs? En hoe zit het met de rapgroep Broederliefde? Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht reiken de dj’s van NPO 3FM de felbegeerde awards uit aan de gespannen muzikanten.

Optredens
Net als vorig jaar luistert een groot festival de uitreikingen op. ’s Middags vanaf 14.00 uur treden de kanshebbers op in vier verschillende zalen. Op de radio en online zijn de verschillende optredens de hele dag te volgen en ’s avonds kunnen de thuisblijvers op NPO 3 de hoogtepunten en de awardshow rustig vanaf de bank bekijken.

Schaal van Rigter
Een speciale onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt is de Schaal van Rigter. Deze award, vernoemd naar de in 2004 overleden presentator Wim Rigter, wordt gegeven aan de artiest waarvan het nummer het allermeest op 3FM te horen was. Vorig jaar kreeg Douwe Bob de eer; zijn nummer ‘Sweet sunshine’ was veruit het meest gedraaid door de dj’s. Andere eerdere winnaars zijn Dotan (met het liedje ‘Home’) en Mr. Probz (‘Waves’).

3FM Awards, 20:30 – 21:55 uur, NPO 3

Deel:

Comments are closed.