Een opnameconsole van de Londense Abbey Road Studio wordt verkocht door veilinghuis Bonhams tijdens hun Rock and Roll-veiling in New York op 27 maart 2017. Het zal te zien zijn voor het publiek op Bonhams Knightsbridge van zondag 19 maart tot en met de verkoop.

De console werd intensief gebruikt tussen 1971 en 1983 in de studio 2, en werd gebruikt door Pink Floyd voor de opnames van het legendarische album ‘The Dark Side Of The Moon’. Onlangs uitgeroepen tot de nummer één in de Rock Album van aller tijden van Rolling Stone magazine. Het album bleef 741 weken in de Amerikaanse hitlijsten. ‘The Dark Side of the Moon’ kreeg bij de release in 1973 enthousiaste kritieken en was het keerpunt in het commerciële succes van de band. Uitgebracht tegen een achtergrond van de oorlog in Vietnam, de recente maanlandingen en een vertrek uit de tijd van de flower power, gaf dit album het bewustzijn van die tijd weer.

Het bureau werd veelal gebruikt door producer Alan Parsons. In zijn tijd bij Abbey Road werd de console gebruikt door enkele van de grootste namen in de pop- en rockgeschiedenis, waaronder; Paul McCartney en Wings, George Harrison, Ringo Starr en Kate Bush. De console functioneert nog volledig, en wordt vergezeld door een brief van de herkomst van Ken Townsend, de voormalige Abbey Road Studio Manager en een exemplaar van het album ‘The Dark Side of the Moon’.

De afdeling laat weten dat hij op een zes-cijferige bedrag geschat wordt.

Deel: